Eleged lett a Húsvéti nehéz édességekből, de nassolnál valamit büntetlenül? Tippünk itt:
Elkészítése:
18 dkg liszt
5 dkg glukonon vagy egyéb természetes édesítő
1 tojássárgája
pici só
10 dkg vaj
1 citrom vagy lime leve és reszelt héja
A fenti hozzávalókat összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges kiszúrókkal formázzuk. Sütőpapíron előmelegített sütőben 170-180 fokon 7-10 percig sütjük.
Máz:
10 dkg 70%-os vagy ennél magasabb kakaóvajtartalmú étcsoki
2-3 csepp olaj
vízgőz felett, vagy mikróban, olvasztóprogramon összeolvasztjuk, és kiskanállal, vagy szendvicszacskóba töltve mintákat rajzolunk a kihűlt kekszek tetejére.
Vendégváró falatoknak is ajánljuk :))
Utolsó kommentek // Erről beszéltek most